Husbygge eller inte?

Jag överdrev lite måste jag erkänna när jag skrev att vi har köpt hus. För det har vi ju faktiskt inte gjort. Vi har velat fram och tillbaka i ett halvår lite drygt nu - köpa begagnat eller bygga nytt? En sak är säker - vi vill bo i Vimmerby. Skillnaden mellan att köpa begagnat och bygga nytt här i stan är inte speciellt stor, om man tänker prismässigt. Blir bara några tiotusen. Om man ska ha ett relativt stort hus med bra läge såklart. Sen är ju frågan om man har intresse, kunskap och framför allt tid att renovera ett hus. För det är ju alltid nåt som ska ändras. Vi har inget utav dessa måsten. Så..
.. Vi bygger nytt.
Vi inspirerades av ett Vimmerbyhus från början. James "pappa" är arkitekt så han har hjälpt oss fram med en helt ny ritning, allt efter våra önskemål. Vi har nu kommit så långt att vi skrivit på papper om att Vimmerbyhus ska bygga det åt oss. Tomten är klar. Vi har papperna färdiga för att skrivas på här hemma. Banken är klar. Ska bara dit för att pruta på räntan lite imorn.
Vi har som sagt velat en hel del fram och tillbaka hurvida vi ska göra med allt. Bo i lägenhet kan man inte göra hela livet, så är det bara. Alldeles för dyrt eftersom man inte betalar ett öre till sej själv. För bara tre veckor sen var vi helt överens om att det inte skulle bli nåt bygge. Nu har vi vänt totalt igen. Får se om vi hinner ångra oss igen.. Det är ju trots allt det största köp du kommer göra i dit liv. Det tåls att tänka över över både 2 och 25 ggr.
Som det ser ut nu så är vi i alla fall husägare innan jul.

Kommentarer
Postat av: nattis

låter kanoners ju, du james o lilla bebben ju* hihi

2007-06-13 @ 13:21:32
URL: http://nattli.blogg.se
Postat av: Jennifer

Hihi! Ja, lilla familjen =)

2007-06-13 @ 22:31:44
URL: http://yenniifer.blogg.se
Postat av: Anne

Personligen så skulle jag aldrig orka med att bygga ett hus nu när E är så liten. Ska vi göra det så kommer det bli längre fram i tiden istället för nu vill vi bara va så mycket som möjligt med E.

2007-06-14 @ 09:27:55
URL: http://hynda.net
Postat av: Jennifer

Jag kan säga så här att det är mindre jobbigt att ha ett helt nytt hus att bara flytta rakt in i än att hålla på att renovera när man har en kotte. Vet själv hur det var när Julia var liten och mamma och Pether renoverade/byggde ut. Fick ju inte göra annat än passa ungen..
Vi har inte tänkt bygga det själva.

2007-06-14 @ 12:26:00
URL: http://yenniifer.blogg.se
Postat av: Anne

Vi har inte heller tänkt att renovera själva så jag tycker att det är bättre att göra så här :)

2007-06-14 @ 12:52:45
URL: http://hynda.net
Postat av: Jennifer

Jaja, det ordnar nog till sej på det bästa viset för oss båda =)

2007-06-14 @ 12:54:28
URL: http://yenniifer.blogg.se
Postat av: Anne

Ja, det tror jag allt :)
Men eftersom jag är så rastlös efter att han flyttat 15+ ggr i mitt 23 åriga liv så kommer jag säkert vilja bygga ett hus inom några år jag med ;p

2007-06-14 @ 13:55:31
URL: http://hynda.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0